Mühendislik Yönetimi ABD
Misyon
Ülkemizdeki üretimin verimliliği ve kalitesinin artmasına katkı sağlayacak, güncel teknolojilere hâkim, sanayinin sorunlarına teknolojik ve bilimsel çözümler sunabilecek nitelikli insan kaynağının artmasına katkıda bulunmak.
Vizyon
Güncel teknolojik ve bilimsel yaklaşımların ülkemizdeki uygulamalarının yaygınlaşmasına ve gelişmesine öncülük eden bir eğitim merkezi olmak.
ABD Olanakları
Akıllı sistemler mühendisliği yüksek lisans öğrencileri anabilim dalı bünyesinde yürütülen projelerde görev alabilmekte, laboratuvar, kütüphane ve akademik veritabanlarına erişim hizmetlerinden yararlanabilmekte ve öğretim üyelerimizin gerçekleştirdiği akademik çalışmalara katılım sağlayabilmektedir.
İstihdam Olanakları
Akıllı Sistemler Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı; Nesnelerin İnterneti Modelleme ve Simülasyon Yapay Zekâ Büyük Veri Analizi Üretim sistemleri Sensörler Yöneylem araştırması Kablosuz Algılayıcı Ağlar Bulut Teknolojisi Üretim Yönetimi Akıllı Şebekeler Karar Destek Sistemleri Akıllı Ağlar (Şebekeler) İnsan-Makine Etkileşimi Makine Öğrenmesi Etmen Tabanlı Sistemler konularında araştırma çalışmalar yürütülmekte ve bu bölüm mezunları bu alanlarda istihdam edilebilmektedir.
Başlıca Araştırma Alanları ve Konuları
Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi ve Yapay Sinir Ağları, Sistem Simülasyonu, Matematik Programlama ve Uygulamaları, Büyük Veri Analizi, İnovasyon Yönetimi, Uzman Sistemler, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Kısıt Programlama, Bulanık Mantık, Kriptoloji ve Bilgisayar Güvenliği, Veri Madenciliği ve Veri Görselleştirme, Veri Analitiği ve Uygulamaları, Üretim Sistemleri Yönetimi, Sezgisel Algoritmalar, Bilgisayar Ağları ve Kablosuz İletişim
Eğitim Dili
Türkçe
Eğitim Türü
Yüz yüze
Programın Amacı
Günümüzde dijital verileri analiz edip doğru sonuçlara varabilen ve eyleme geçirebilen akıllı sistemlerin önemi büyük bir hızla artmaktadır. Gerçek zamanlı verilerin, algoritmik teknikler ve mühendislik prensipleriyle analizi ve karar vermede kullanılması yeni ve ilgi çekici araştırma alanları oluşturmaktadır. BTÜ Akıllı Sistemler Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı, mühendislik eğitimini tamamlamış öğrencilere Akıllı Sistemler tasarlamak ve geliştirmek için gerekli olan algoritmalar, teknolojiler ve yöntemler konusunda geniş bir bakış açısı ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır.
Programın Hedefleri
Günümüzde, her tür sistemin ve cihazın akıllı olacağı endüstri dönüşümü sürecindeyiz. Bu nedenle, Akıllı Sistemler Mühendisliği bakış açısı ve becerisi özellikle dönüşümü yakalamaya çalışan sanayi için oldukça büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Dahası, birçok bilim dalı arasında farklı problemlerin çözümü için akıllı metotlar gerekli hale gelmiştir. Bu program, alandaki yüksek ilgiye ve alandaki mezunlar için gelecekteki gereksinimlere hitap etmeyi ve ülkemizin Endüstri 4.0 dönüşümünü başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Programın Tarihçesi
Program Müfredatı ve Dersleri
Mühendislik Yönetimi ABD Tezsiz Yüksek Lisans programı ders müfredatı için tıklayınız
Kabul Edilen Programlar
Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Matematik bölümlerinin birinden lisans derecesine sahip olmak
(Varsa) Alan Dışı Kabul Edilen Programlar
Yönetim
ABD Başkanı:
ABD Kurul Üyeleri
Akademik Kadro
Prof. Dr. Aytaç YILDIZ

Doç. Dr. Hamid YILMAZ

Doç. Dr. Hasan ŞAHİN

Doç. Dr. Ömer Faruk EFE

Doç. Dr. Yunus DEMIR

Dr. Öğr. Üyesi Gürkan IŞIK

Dr. Öğr. Üyesi Hilal YILMAZ

Dr. Öğr. Üyesi İlknur TÜKENMEZ

Dr. Öğr. Üyesi İsmail Enes PARLAK

Dr. Öğr. Üyesi Koray ALTUN

Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Fehmi ÇAPANOĞLU

Öğr. Gör. Serhat KAAN

İletişim
Adres: Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı Eflak Caddesi No:177 G Blok 16310 Yıldırım/BURSA
Telefon: 3200