2024-2025 Güz Yarıyılı Doktora Ek Kontenjanlarına Yedek Listeden Kayıt Hakkı Kazanan Lisansüstü Öğrenci Kayıt İşlemleri

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı' nda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne Ek Kontenjandan  2 Eylül 2024 - 5 Eylül 2024 tarihleri arasında başvuru yapan öğrenci adaylarından yedek listede olup kayıt hakkı kazanan öğrenciler aşağıdaki listelerde yayınlanmıştır.

Adaylar kayıt öncesinde Danışman Tercih Formunu online olarak doldurulacaktır.

Kesin Kayıt Tarihleri

16 Eylül 2024 (16 Eylül Saat 23:59 a kadar)

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için  başvuran yabancı uyruklu doktora adayları, aşağıdaki asil ve yedek listelerde  yayınlanmıştır. Başvurusu geçersiz olan adayların isimleri değerlendirme listelerinde yer almamaktadır.

İNT02 Yabancı Uyruklu Yüksek Lisans Değerlendirme Listesini görüntülemek için tıklayınız

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz dönemi için başvuru yapıp kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere iadesi olmayan 2000 TL Rehberlik, Danışmanlık ve Oryantasyon Ücreti öderler. Ödeme dekontu  Enstitü Kayıt Formuna yüklenir.  Ücreti yatırmayan adayların kesin kaydı gerçekleştirilmez.

Rehberlik, Danışmanlık ve Oryantasyon Ücreti (2000 TL): Türkiye Ziraat Bankası/Bursa Merkez Şubesi

Hesap Adı: BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

IBAN NO: TR690001000060591349675001

ŞUBE KODU: 0060

HESAP NO: 59134967-5001

SWIFT KOD: TCZBTR2A

Not: Ücret yatırılırken açıklama kısmına öğrencinin Pasaport Numarası, Adı Soyadı, Anabilim Dalı ve Programı (YL / DR) yazılması gerekmektedir.

YABANCI UYRUKLU ADAYLARDAN ENSTİTÜ KAYIT FORMUNA YÜKLENMESİ İÇİN İSTENECEK BELGELER

1- Pasaport Fotokopisi:  Pasaportu olmayan Çifte vatandaşlığı olanlar ise Nüfus Müdürlüklerinden/e-devletten alacakları Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

2- Mezuniyet Belgesi: YÖK tarafından tanınırlığı olan bir üniversiteden alınmış Lisans mezuniyet belgelerinin noterden, dış temsilcilikten veya ilgili anabilim dalı başkanlığı tarafından onaylı Türkçe tercümeleri.

3- Transkript: Lisans transkriptlerinin noterden, dış temsilcilikten veya ilgili anabilim dalı başkanlığı tarafından onaylı Türkçe tercümeler.

4- Yabancı Dil (İngilizce) Sonuç Belgesi: Orman Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği Programını kazanan Adaylar için Yabancı Dil Belgesi istenmektedir. YDS/e-YDS/YÖKDİL geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıldır. YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarının ve BTÜ-YDS’nin geçerlilik süresi 2 (iki) yıldır.

5- İkamet İzni (Tezkeresi) Belgesi Fotokopisi : Olmayan adaylar kayıt sonrasında Göç İdaresinden aldıktan sonra teslim edecektir.

6- Rehberlik, Danışmanlık ve Oryantasyon Ücret Dekontu: Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin bir defaya mahsusu olarak ödemesi gereken 2000 TL ücret dekontu

Yukarıda istenen belgeler taranıp ZİP dosyası olarak Enstitü Kayıt Formuna yüklenir. Enstitü tarafından belgeler kontrol edilerek öğrencilerin kayıtları yapılacaktır. Öğrencilerin kayıt yaptırmak için ayrıca Enstitüye gelmesine gerek yoktur.

TÖMER Kayıt Adresi:

Yunus Emre Enstitüsü veya Bursa Teknik Üniversitesi (BURSATÖMER) sertifikası kabul edilecektir.

Bursa Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mimar Sinan Yerleşkesi, B- Blok Zemin Kat 20 Numaralı Ofis

www.bursatomer.btu.edu.tr

bursatomer@btu.edu.tr

0224 300 3816 (whatsapp)