Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2022-2023 Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları

2022-2023 Bahar Yarıyılı ders kayıtları aşağıda bulunan açıklamalara uygun olarak 20-24 Şubat 2023 tarihleri arasında otomasyon sistemi üzerinden yapılacaktır.

Otomasyon sisteminde öğrenim ücreti / harç yatırması gereken öğrenciler ders kayıt tarihleri arasında öğrenim ücretlerini/harçlarını yatırdıktan sonra ders kaydı yapabileceklerdir. Harç ve Eğitim Ödemelerini T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden veya T.C. Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilir. Öğrenim ücreti / harç ödemeleri en geç 24 Şubat 2023  Cuma günü saat 17:00 'ye kadar yatırılacak olup işlem basamakları için tıklayınız

Ödemelerini gerçekleştirdikten sonra Otomasyon Sistemine online ödeme aktarımı yapılmaktadır.

Kayıt yenileme işlemleri 24 Şubat 2023 Cuma günü saat 23:59'a kadar yapılabilecektir.

20-24 Şubat 2023 tarihleri içinde ders kaydını yapmayan öğrenci 2022-2023 bahar yarıyılında kaydını yenilememiş sayılır. Bu şekilde kaybedilen süre eğitim öğretim süresinden sayılır. Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur.

ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ DERS KAYIT/KAYIT YENİLEME İŞLEM BASAMAKLARI

• obs.btu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden otomasyon sistemine kullanıcı adınız ve şifreniz veya e-devlet şifresi ile giriş yapınız.
  • Açılan sayfadan Ders Kayıt menüsüne giriş yapınız.
  • Ders Kayıt menüsünde 2022-2023 güz yarıyılında seçebileceğiniz dersler gelecektir.
  • Seçmek istediğiniz dersi ders kodunun yanındaki yeşil renkli (+) ikona basarak ekleyebilirsiniz.
  • İlgili dönemde daha önceki yarıyıllarda başarısız olduğunuz dersler varsa bu dersler otomatik olarak eklenecektir. Başarısız olunan dersler listeden çıkartılamaz.
  • Başarısız olunan ders seçmeli ders ise bu dersin yerine başka bir seçmeli ders seçip saydırma işlemi yapılabilmektedir.
  • Lisansüstü programlardaki Uzmanlık Alan, Yüksek Lisans Tezi, Seminer gibi derslerin seçimi yaparken mutlaka danışmanınızla kontrol işlemi yapınız.
  • Ders kaydı esnasında bir problemle karşılaşmanız halinde öncelikle danışmanınız ile irtibata geçebilirsiniz.
  • Tüm öğrencilerimize sağlıkla geçirebilecekleri başarılı bir dönem dileriz.

20 Şubat 2023