2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alımı Boş Kontenjanlara 1. Yerleştirme İlanı

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için lisansüstü öğrenci alım ilanında asil kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlara yerleşerek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesini aşağıdaki linklerden görebilirsiniz.

Yüksek Lisans Programları

Yüksek Lisans Genel Kontenjanları (TR 01) görüntülemek için tıklayınız.

Yüksek Lisans Alan Dışı Başvurular (TR 02)  görüntülemek için tıklayınız.

Yüksek Lisans Alan İçi İşbirliği Kontenjanı (TR03) görüntülemek için tıklayınız.

Yüksek Lisans Alan Dışı Kontenjanı (TR04) Yedek kazanan aday bulunmamaktadır.

Yüksek Lisans Engelli Kontenjanı (TR05) Yedek kazanan aday bulunmamaktadır.

Yüksek Lisans Şehit/ Gazi Yakını Kontenjanı (TR06) Yedek kazanan aday bulunmamaktadır.

Tezsiz Yüksek Lisans (TR 21) görüntülemek için tıklayınız.

Tezsizden Tezliye Geçiş   Yedek kazanan aday bulunmamaktadır.

Doktora Programları

Doktora Alan İçi (TR 11)  Yedek kazanan aday bulunmamaktadır.

Bütünleşik Doktora (TR 12) Yedek kazanan aday bulunmamaktadır.

Danışman Tercih Formu: Form online olarak doldurulacaktır. Form, kayıt evrakları getirilmeden önce doldurulmalıdır. Formu doldurmak için tıklayınız.

DOKTORA, TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KAYITLARINDA İSTENECEK BELGELER

1- Online Başvuru Çıktısı (öğrenci tarafından imzalanmalıdır)

2- Kimlik Belgesi: Kimlik belgesi fotokopisi.

3- Fotoğraf: 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)

4- Mezuniyet Belgesi: E-Devlet üzerinden alınmış, kare kodlu Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet belgesi.

5- Transkript: Aslı, noter onaylı sureti veya kare kodlu transkript belgesi (Doktora programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler lisans ve yüksek lisans transkriptlerini teslim etmeleri gerekmektedir)

6- ALES/GRE/GMAT: ALES/GRE/GMAT sınavları puanlarının dönüşüm tabloları için enstitümüz web sayfasına bakınız. ALES geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıldır.

7- Yabancı Dil (İngilizce) Sonuç Belgesi: Tezli yüksek lisans ve Doktora başvuruları kapsamında kullanılmak üzere, YDS/e-YDS/YÖKDİL geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıldır. YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarının BTÜ-YDS sınavının geçerlilik süreleri 2 (iki) yıldır.

8- Askerlik Durum Belgesi: E-Devlet’ten alınan kare kodlu belgedir.

9- YÖK Denklik Belgesi: Yurtdışı mezunları için gereklidir.

10- İşbirliği Protokolü: İşbirliği kontenjanı kapsamında başvuru yapmış adayların çalıştığı kurum ile Bursa Teknik Üniversitesi arasında imzalanmış güncel protokol.

*Ücret yatırarak kayıt yapması gereken Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri detaylı bilgi için tıklayınız.

**Belgeler yukarıda belirtilen sıraya göre düzenlenerek şeffaf dosya ile teslim edilecektir.

***Öğrenci numaranızı ve öğrenim ücretinizi görüntülemek için

https://obs.btu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx linkini tıklayınız.

KAYIT TAKVİMİ

Boş kontenjanlara 1. Yerleştirme Hakkı Kazananların İlanı

02 Şubat 2023

Boş kontenjanlara 1. Yerleştirme Kayıt Tarihleri

03 Şubat 2023 Saat 09:00- 16:30

Boş kontenjanlara 2. Yerleştirme Hakkı Kazananların İlanı

6 Şubat 2023

* Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuru yapan öğrenciler 09 Şubat 2023 Perşembe günü 16:30' a kadar kayıt yapabilirler.

Kayıt Adresi: Bursa Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Yerleşkesi, E Blok 1.Kat, E111 numaralı ofis.

01 Şubat 2023