Lisansüstü Eğitim Çalıştayı Gerçekleştirildi
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin iş birliği ile Lisansüstü Eğitim Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, lisansüstü eğitimde akademik kalitenin artırılması, uluslararasılaşma ve dijitalleşme gibi konu başlıkları tartışıldı.


Mimar Sinan Yerleşkesi Yeşil Salon’da gerçekleştirilen Lisansüstü Çalıştayı’na, Bursa Teknik Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinin enstitü müdürleri, müdür yardımcıları, enstitü sekreterleri ve idari personelleri katıldı. Teknik üniversiteler arasında iş birliğin geliştirilmesi amaçlanan çalıştayda; eğitim ve öğretim süreçleri, idari iş ve işlemler, başvuru süreçleri ve tanıtım, dijitalleşme, uluslararası öğrenciler ve uluslararasılaşma gibi konular masaya yatırıldı. Çalıştayın ilk oturumunda, “Lisansüstü Eğitimde Akademik Kalitenin Artırılması” konu başlığı ele alınırken ikinci oturumda, “Lisansüstü Eğitimde Uluslararasılaşma Faaliyetleri” üzerine konuşuldu. Çalıştayın son oturumunda ise “Lisansüstü Eğitimde Dijitalleşme” konusu ayrıntılarıyla paylaşıldı.


Hibrit Eğitim, Yapay Zeka Kullanımı, Ortak Dersler…

Yeni önerilerin de gündeme geldiği çalıştayda; çevrimiçi eğitimde öğrenme tekniklerinin geliştirilmesi, hibrit eğitim uygulamaları, uluslararası öğretim üyelerinin tez danışmanlık süreçleri, pandemi sonrası enstitü iş ve işleyişlerinde dijitalleşme, ortak derslerin yürütülmesi, yapay zekâ kullanımı ve etik konuları ile e- imza kullanımının yaygınlaşması ve teknik üniversiteler arasında yapılacak olan iş birliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı. Çalıştayın, Türkiye’deki teknik üniversitelerin davet edilerek yıllık olarak tekrarlanması da planlanıyor.

13 Mart 2024