Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2023-2024 Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları

2023-2024 Bahar Yarıyılı ders kayıtları aşağıda bulunan açıklamalara uygun olarak 12 Şubat 2024 Pazartesi Saat 12:00 da başlayacak olup, otomasyon sistemi üzerinden yapılacaktır.

Otomasyon sisteminde öğrenim ücreti / harç yatırması gereken öğrenciler ders kayıt tarihleri arasında öğrenim ücretlerini/harçlarını yatırdıktan sonra ders kaydı yapabileceklerdir. Harç ve Eğitim Ödemelerini T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden veya T.C. Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilir. Öğrenim ücreti / harç ödemeleri en geç 16 Şubat 2024  Cuma günü saat 17:00 'ye kadar yatırılacak olup işlem basamakları için tıklayınız

Ödemelerini gerçekleştirdikten sonra Otomasyon Sistemine online ödeme aktarımı yapılmaktadır.

Kayıt yenileme işlemleri 16 Şubat 2024  Cuma günü saat 23:59'a kadar yapılabilecektir.

Ders kaydını yapmayan öğrenci 2023-2024 Bahar yarıyılında kaydını yenilememiş sayılır. Bu şekilde kaybedilen süre eğitim öğretim süresinden sayılır. Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur.

Doktora Programları Ders Planlarını görüntülemek için tıklayınız

Tezli Yüksek Lisans Programları Ders Planlarını görüntülemek için tıklayınız

Tezsiz Yüksek Lisans Programları Ders Planlarını görüntülemek için tıklayınız

ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ DERS KAYIT/KAYIT YENİLEME İŞLEM BASAMAKLARI

1-) obs.btu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden otomasyon sistemine kullanıcı adınız ve şifreniz veya e-devlet şifresi ile giriş yapınız.

2-) Açılan sayfadan Ders Kayıt menüsüne giriş yapınız.

3-) Ders Kayıt menüsünde seçebileceğiniz dersler gelecektir.

4-) Seçmek istediğiniz dersi ders kodunun yanındaki yeşil renkli (+) ikona basarak ekleyebilirsiniz.

5-) İlgili dönemde daha önceki yarıyıllarda başarısız olduğunuz dersler varsa bu dersler otomatik olarak eklenecektir. Başarısız olunan dersler listeden çıkartılamaz.

6-) Başarısız olunan ders seçmeli ders ise bu dersin yerine başka bir seçmeli ders seçip saydırma işlemi yapılabilmektedir.

7-) Lisansüstü programlardaki Uzmanlık Alan, Yüksek Lisans Tezi, Seminer gibi derslerin seçimi yaparken mutlaka danışmanınızla kontrol işlemi yapınız.

8-) Ders kaydı esnasında bir problemle karşılaşmanız halinde öncelikle danışmanınız ile irtibata geçebilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize yeni eğitim öğretim döneminde başarılar dileriz.

10 Şubat 2024