2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Yabancı Uyruklu Lisansüstü Boş Kontenjanlara 2. Yerleştirme


2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yabancı Uyruklu lisansüstü öğrenci alım ilanında boş kontenjanlara 1. yerleştirme kayıtlarından sonra boş kalan kontenjanlara yerleşerek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesini aşağıdaki linklerden görebilirsiniz. Öğrenciler  5 Şubat 2024 tarihinde Enstitüye gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır.


İNT01 Yabancı Uyruklu Yüksek Lisans Boş Kontenjanlara 2. Yerleştirme


2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi için başvuru yapıp kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere iadesi olmayan 2000 TL Rehberlik, Danışmanlık ve Oryantasyon Ücreti öderler. Ödeme dekontu kesin kayıt esnasında istenen belgeler ile birlikte enstitümüze teslim edilir. Ücreti yatırmayan adayların kesin kaydı gerçekleştirilmez.

Rehberlik, Danışmanlık ve Oryantasyon Ücreti (2000 TL): Türkiye Ziraat Bankası/Bursa Merkez Şubesi

Hesap Adı: BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

IBAN NO: TR690001000060591349675001

ŞUBE KODU: 0060

HESAP NO: 59134967-5001

SWIFT KOD: TCZBTR2A

Not: Ücret yatırılırken açıklama kısmına öğrencinin Pasaport Numarası, Adı Soyadı, Anabilim Dalı ve Programı (YL / DR) yazılması gerekmektedir.


Danışman Tercih Formu: Form online olarak doldurulacaktır. Form, kayıt evrakları getirilmeden önce doldurulmalıdır. Formu doldurmak için tıklayınız.


ADAYLARDAN KAYIT ESNASINDA İSTENECEK BELGELER

1- Online Başvuru Çıktısı: Online başvuru sonrası sistemden alınacak olan ıslak imzalı belge.

2- Fotoğraf: 2 (iki) adet vesikalık fotoğraf

3- Pasaport Fotokopisi: Aslı kayıt sırasında gösterilecektir. Pasaportu olmayan Çifte vatandaşlığı olanlar ise Nüfus Müdürlüklerinden/e-devletten alacakları Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini getireceklerdir.

4- Mezuniyet Belgesi: YÖK tarafından tanınırlığı olan bir üniversiteden alınmış Lisans mezuniyet belgelerinin noterden, dış temsilcilikten veya ilgili anabilim dalı başkanlığı tarafından onaylı Türkçe tercümeleri.

5- Transkript: Lisans transkriptlerinin noterden, dış temsilcilikten veya ilgili anabilim dalı başkanlığı tarafından onaylı Türkçe tercümeler.

6- Rehberlik, Danışmanlık ve Oryantasyon Ücret Dekontu: Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin bir defaya mahsusu olarak ödemesi gereken 2000 TL ücret dekontu

7- Yabancı Dil (İngilizce) Sonuç Belgesi: Orman Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği Programını kazanan Adaylar için Yabancı Dil Belgesi istenmektedir. YDS/e-YDS/YÖKDİL geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıldır. YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarının ve BTÜ-YDS’nin geçerlilik süresi 2 (iki) yıldır.

8- İkamet İzni (Tezkeresi) Belgesi Fotokopisi : Olmayan adaylar kayıt sonrasında Göç İdaresinden aldıktan sonra teslim edecektir.

*Belgeler yukarıda belirtilen sıraya göre düzenlenerek şeffaf dosya ile teslim edilecektir.


Kesin Kayıt Adresi:

Bursa Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Mimar Sinan Yerleşkesi, Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı Eflak Caddesi No:177 16310 Yıldırım/BURSA

E-Blok 111



TÖMER Kayıt Adresi:

Yunus Emre Enstitüsü veya Bursa Teknik Üniversitesi (BURSATÖMER) sertifikası kabul edilecektir. 

Bursa Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mimar Sinan Yerleşkesi, B- Blok Zemin Kat 20 Numaralı Ofis

www.bursatomer.btu.edu.tr

bursatomer@btu.edu.tr 

0224 300 3816 (whatsapp

02 Şubat 2024