2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Boş Kontenjanlara 2. Yerleştirme

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı lisansüstü öğrenci alım ilanında asil ve boş kontenjanlara 1. yerleştirme kayıtlarından sonra boş kalan kontenjanlara yerleşerek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesini aşağıdaki linklerden görebilirsiniz. Öğrenciler  5 Şubat 2024 tarihinde Enstitüye gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır.

TR01 Yüksek Lisans Boş Kontenjanlara 1. Yerleştirme

TR02 Yüksek Lisans (Alan Dışı) Boş Kontenjanlara 1. Yerleştirme

Danışman Tercih Formu: Form online olarak doldurulacaktır. Form, kayıt evrakları getirilmeden önce doldurulmalıdır. Formu doldurmak için tıklayınız.

ADAYLARDAN KAYIT ESNASINDA İSTENECEK BELGELER

1- Online Başvuru Çıktısı: Online başvuru sonrası sistemden alınacak olan ıslak imzalı belge.

2- Kimlik Belgesi: Kimlik Fotokopisi

3- Fotoğraf: 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)

4- Mezuniyet Belgesi: E-Devlet üzerinden alınmış, kare kodlu Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet belgesi.

5- Transkript: Aslı, noter onaylı sureti veya kare kodlu transkript belgesi (Lisans ve yüksek lisans transkriptlerini teslim etmeleri gerekmektedir)

6- ALES/GRE/GMAT: ALES/GRE/GMAT sınavları puanlarının dönüşüm tabloları için enstitümüz web sayfasına bakınız. ALES geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıldır.

7- Yabancı Dil (İngilizce) Sonuç Belgesi: Tezli yüksek lisans ve Doktora başvuruları kapsamında kullanılmak üzere, YDS/e-YDS/YÖKDİL geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıldır. YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarının BTÜ-YDS sınavının geçerlilik süreleri 2 (iki) yıldır.

8- Askerlik Durum Belgesi: E-Devlet’ten alınan kare kodlu belgedir.

9- YÖK Denklik Belgesi: Yurtdışı mezunları için gereklidir

02 Şubat 2024