2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Boş Kontenjanlara 1. Yerleştirme

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı lisansüstü öğrenci alım ilanında asil kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlara yerleşerek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesini aşağıdaki linklerden görebilirsiniz. Öğrenciler  2 Şubat 2024 tarihinde Enstitüye gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır.

TR01 Yüksek Lisans Boş Kontenjanlara 1. Yerleştirme

TR02 Yüksek Lisans (Alan Dışı) Boş Kontenjanlara 1. Yerleştirme

Danışman Tercih Formu: Form online olarak doldurulacaktır. Form, kayıt evrakları getirilmeden önce doldurulmalıdır. Formu doldurmak için tıklayınız.

ADAYLARDAN KAYIT ESNASINDA İSTENECEK BELGELER

1- Online Başvuru Çıktısı: Online başvuru sonrası sistemden alınacak olan ıslak imzalı belge.

2- Kimlik Belgesi: Kimlik Fotokopisi

3- Fotoğraf: 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş)

4- Mezuniyet Belgesi: E-Devlet üzerinden alınmış, kare kodlu Lisans ve Yüksek Lisans mezuniyet belgesi.

5- Transkript: Aslı, noter onaylı sureti veya kare kodlu transkript belgesi (Lisans ve yüksek lisans transkriptlerini teslim etmeleri gerekmektedir)

6- ALES/GRE/GMAT: ALES/GRE/GMAT sınavları puanlarının dönüşüm tabloları için enstitümüz web sayfasına bakınız. ALES geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıldır.

7- Yabancı Dil (İngilizce) Sonuç Belgesi: Tezli yüksek lisans ve Doktora başvuruları kapsamında kullanılmak üzere, YDS/e-YDS/YÖKDİL geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 (beş) yıldır. YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarının BTÜ-YDS sınavının geçerlilik süreleri 2 (iki) yıldır.

8- Askerlik Durum Belgesi: E-Devlet’ten alınan kare kodlu belgedir.

9- YÖK Denklik Belgesi: Yurtdışı mezunları için gereklidir.

01 Şubat 2024