İstihdamın Anahtarı “TEKNOFEST”
Yazı Fontu

Dünya’nın yakından takip ettiği Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, gençlerin ilgi alanlarına ait teknolojik ürünleri ortaya koymalarına fırsat veriyor. Sunduğu bu büyük fırsatın yanı sıra TEKNOFEST, gençler için istihdamın kapısını aralayan anahtar rolünü de üstlendi. Türkiye’nin en büyük festivalindeki yarışmalara katılan gençler, bir yandan yeteneklerini sergilerken diğer yandan teknoloji şirketlerini tanıma olanağına sahip oldular. Bilim ve teknoloji sevdalısı gençler, TEKNOFEST’teki başarıları sayesinde de Türkiye’nin önemli şirketlerinde staj ve istihdam imkânı elde etti.


TEKNOFEST’e katılan gençlerin oluşturduğu kuşak, üniversitelerde elde ettikleri bilgi birikimleri ile ortaya koydukları ürünlerdeki başarı ve yarışmalardaki rekabetçi tavırları ile kendisini ispatladı. TEKNOFEST kuşağı olarak anılan gençler bu sayede, Türkiye'nin havacılık ve uzay alanları başta olmak üzere, bilim ve teknolojide gerçekleştirdiği atılımın da önemli unsuru haline geldi. TEKNOFEST kuşağı, artık nitelikli iş gücü olarak işletmelerdeki yerlerini almaya başladı.


Yarışmalarda yazılım, donanım, tasarım ve daha pek çok alanda başarılı olan BTÜ’lü genç mühendisler de TEKNOFEST kuşağının öncüleri arasına adlarını yazdırdı. BTÜ’de kendilerine sunulan kaliteli eğitim ile birlikte, TEKNOFEST’e katılımları, bu gençlerin sahip oldukları niteliklerin de artış göstermesini sağladı. Çok sayıda BTÜ öğrencisi ve mezunu, Türk Savunma Sanayii başta olmak üzere havacılık ve uzay teknolojileri konusunda ülkenin öncü şirketlerinde staj ve istihdam anahtarını elde etti.


Mekatronik Mühendisi Doğukan Doğan da istihdam anahtarını elde eden BTÜ mezunlarından biri oldu. Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Doğukan Doğan’ın TEKNOFEST’teki çabaları sayesinde iş başvurusu kabul edildi. TEKNOFEST kuşağı temsilcilerinden olan Doğukan Doğan'ın, BTÜ’deki öğrenciliği döneminde ve Üniversitenin uygulamış olduğu “İşletmede Mesleki Eğitimi Programı” (İMEP) kapsamında adımını attığı Baykar'a yaptığı iş başvurusu kabul edildi.


Öğrenciliği döneminde “BTÜ Boreas” Savaşan İHA Takımı'nın kaptanı olan Doğan; "İşletmede Mesleki Eğitim Programımı Baykar'da tamamladım. İş başvurusunda bulundum. Onlar da olumlu döndüler. Bu yarıştan sonra Baykar'da başlayacağım" dedi. Doğan, sevdiği işi yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Yıllardan beri yaptığımız ve sevdiğimiz işler. Sektörde ülkemizi böyle iyi temsil eden firmalar ile çalışmayı üniversitenin başından beri istiyorduk. Takımdaki herkes istiyor. Ülkemiz adına böyle güzel projelerde çalışmak inşallah herkese nasip olur. Şu an yarışmanın da heyecanı var. Yarışma sonunda oraya gidecek olmanın da heyecanı var. Çok mutluyum açıkçası" şeklinde konuştu.

31 Ağustos 2022